Како другима безбедно помоћи за време Ковид-а

   У оквиру пројекта „Подршка стручним сарадницима у основним и средњим школама у отежаним условима уз програм учења на даљину“ подржаног од стране Министарства просвете, УНИЦЕФ-а, Педагошког друштва Србије и Друштва психолога Србије  једну од тема „Како другима безбедно помоћи за време Ковид-а“ обрадила је педагог школе Наташа Веселиновић. Немерљиву подршку у реализацији поменуте активности пружили су ученици друге и треће године смера фирмописац, заједно са својим предметним наставником Бојаном Дебенаком.

Read more

Успех Исидорe Јевтић

   Ученица наше школе Исидора Јевтић (IV9) награђена је за поетско стварање на Звездаријади. Исидорина песма нашла се на страници књиге „Чаробни свици“, у којој су објављени многи радови бивших ученика наше школе.

   Професорка Гордана Милошевић Ђорђевић поносна је на успех своје ученице.

   Честитамо!

ОПШИРНИЈЕ

Успех Петра Матејића

   У оквиру Звездаријаде изашао је конкурс за најуспешнију кратку причу и песму у категорији средњих школа, који је реализован у периоду од 20.01. до 25.05.2020. године, на који сам послала три песме Петра Матејића (III4), ученика наше школе.
   Како је актуелна ситуација успорила све активности и смањила окупљања, помислила сам да ће резултати поменутог конкурса отићи у заборав. Ипак, нисам била у праву.

ОПШИРНИЈЕ

Њихови радови и даље обасјавају

   Неко је препознао, запамтио, сачувао. Стихови и проза наших старих ученика овога пута нису одјекнули само кроз награду, признање и поетско вече. Сада су нашли место у књизи „Чаробни свици“ у издању Ризнице речи. Захвалност професорке Оливере Петровић обележила је само издање. На промоцији 22.10.2020. у пријатној атмосфери звездарског кафеа Драганови, Андријанини и Сарини радови поново су засијали.

  „Што блиста – то се рад' тренутка родило.

  Потомству остаје што ваља.“

ОПШИРНИЈЕ

Девојке великог срца

   У оквиру обележавања Дечје недеље 2020., Пријатељи деце општине Звездара расписали су онлајн ликовни конкурс на тему „Шта у мом срцу лежи...“.
   Чувену изреку „Човек само срцем добро види“ доказале су и потврдиле ученице наше школе које су на општинском такмичењу заузеле прва четири места, односно освојиле прве

ОПШИРНИЈЕ